Five generations cheesemakers...

SINCE 1847

Traditie, vakmanschap en passie...

Kaasboerderij de Ruyge Weyde is onze 5e generatie familiebedrijf in Oudewater, waar we al vanaf 1847 echte Goudse Boerenkaas bereiden. Vandaag de dag zijn er nog circa 17.000 melkveebedrijven in Nederland, waarvan er nog maar ca. 100 echte boerenkaas maken van rauwe melk. Daarvan zijn niet veel meer dan 10 melkveebedrijven biologisch, waaronder wij! Vanaf december 2018 zijn wij de enige kaasboerderij in heel Nederland die Boerenkaas, biologisch, een melkrobot en 100 % weidegang combineren.

Wij creëren meerwaarde door van de melk van eigen koeien kaas te maken en zelfstandig te vermarkten. Dit is niet alleen waar we goed in zijn, het is ook onze grootste trots. Doordat we de gehele bedrijfskolom van kalfje tot consument in eigen handen hebben kunnen we de lat erg hoog leggen. Dit is terug te proeven in de kwaliteit van onze Ruyge Weyde Kaas.

Alle koeien op onze boerderij zijn hier geboren en grazen elk jaar vanaf april tot november in de weide. Ook over het rantsoen van de koeien wordt goed nagedacht. Soja en andere bewerkte producten (zoals GMO) worden hier niet toegepast.

Een exclusief en bijzonder product kwalitatief verder verbeteren is waar we voor gaan, al vanaf 1847…