Het verhaal achter....
Ruyge Weyde
Het verhaal van de biologische kaasboerderij gaat terug naar 1847, vanaf dit jaar begon Krijntje de Koning op deze boerderij met het bereiden van boerenkaas; rauwmelkse boerenkaas van verse melk van eigen koeien volgens het traditionele boerenkaasrecept bereid.
Nu vijf generaties later doen wij dat nog steeds op dezelfde wijze. Hier zijn wij trots op! Vandaag de dag zijn er nog maximaal 100 boeren in Nederland die nog echte Boerenkaas uit rauwe melk maken. Daarvan zijn maximaal 10 biologisch, zoals wij.
Het bijzondere van Boerenkaas is het rauwmelkse aspect. Al het lekkere wat de natuur ons geeft wordt onderdeel van de kaas, wat resulteert in geweldige smaken die per seizoen kunnen verschillen. De verse melk die voor het kaasmaken gebruikt wordt, zorgt voor kaas met een eigen karakter. De tijd van het jaar, het weer, het rantsoen van de koeien, koeien binnen of buiten , de kaasmaker, alles heeft invloed op de smaak van onze biologische boerenkaas.
Ruyge Weyde
De naam Ruyge Weyde ontleend zijn naam aan de polderweg waaraan de biologische kaasboerderij gelegen is: de “Ruige Weide”.
Start Ruyge Weyde
Krijntje de Koning, geen volle familie (nicht) dus telt niet mee in de generatie.
1e Generatie
Willem de Koning
2e Generatie
Jacobes & Alida de Koning
3e Generatie
Arie van Vliet en Rijkje de Koning
4e Generatie
Rien en Teuni van Vliet
5e Generatie
De broers René & Sander van Vliet