Onze kaas verkopen?

Ruyge Weyde

Wij verkopen onze lijn Ruyge Weyde kaas in een leeftijd vanaf twee maanden tot twee jaar. Naast de naturel kazen verkopen we ook veel verschillende soorten kruidenkazen. Denk aan walnoten, fenegriek, Italiaanse kruiden met grove olijven of bijv. komijnekaas. Ook komt het voor dat klanten ons vragen een specifieke smaak te maken. Denk aan kruidnagel, gepofte komijn of rode wijn, echter dergelijke variaties gaan op bestelling en hebben we niet standaard in ons assortiment. Uiteraard geldt voor ons hele assortiment dat onze Ruyge Weyde kaas zowel biologisch als rauwmelks is.

Ruygentaler

Een bijna onmogelijke kaas om te maken. De combinatie van ongepasteuriseerde melk, biologisch, een melkrobot en gatenkaas zorgt er voor dat niemand in nederland iets vergelijkbaars maakt.

Het idee van de Ruygentaler is ontstaan door vraag vanuit het buitenland. De smaak van onze kaas werd door de klanten als fantastisch ervaren, maar waarom zo weinig gaten? De lekkerste kaas zit immers rondom de gaten. Vervolgens zijn we aan de slag gegaan om een mooie gatenkaas te ontwikkelen met behoud van ons eigen receptuur en smaak.  Dat klinkt erg makkelijk, echter het tegendeel is waar. Omdat onze Ruygentaler rauwmelks is, is de kwaliteit onderhevig aan veranderingen welke tot uiting komen in de smaak en de gaten in de kaas. Om dan ook nog eens goede gatenkaas te maken, daar is topsport voor nodig. De gaten in de Ruygentaler zijn nooit even groot, omdat rauwmelkse kaas een levend product is. De grootste uitdaging bij de Ruygentaler is om de gaten controleerbaar te houden, en dat is niet makkelijk als je biologisch bent.

De smaak van de Ruygentaler is anders dan andere boeren gatenkazen in Nederland. Waar veel boeren gatenkazen ook echt ”boers” smaken, smaakt onze Ruygentaler alsof die uit de bergen komt. De smaak van de Ruygentaler is het best te vergelijken met een kruising tussen Emmentaler, Appenzeller en uiteraard Goudse Boerenkaas.

Exclusiviteit

Wij verkopen onze Ruyge Weyde kaas aan geen enkele groothandel. Hierdoor hebben wij inzichtelijk waar onze Ruyge Weyde kaas verkocht wordt, en kunnen we onze zakelijke klanten de garantie bieden op exclusiviteit in de eigen regio.

Wij leveren onze kaas in de randstad gratis uit bij een bestelling van 10 kazen

Biologische boerenkaas